Despre noi

worldstreet.ro apartine Asociatiei pentru Protectie Rutiera „WorldStreet”. Principalul scop al site-ului este de prevenire iar in acest sens, tot ce se posteaza aici, se preteaza acestui principiu. Tot conform acestui principiu sunt scrise si articolele, fie ca vorbim de fotografii sau filme cu accidente sau razii ale politiei rutiere. Suntem convinsi ca reprezinta un act de prevenire daca persoana care vizualizeaza o imagine cu un accident grav ezita apoi sa calce acceleratia. Bineinteles, pe site nu vor fi postate fotografii cu impact dur si nici numele soferilor sau victimelor implicati in evenimente rutiere. De altfel, dorim un site dinamic.

La sectiunea Prevenire, voluntarii Asociatiei pentru Protectie Rutiera WorldStreet vor posta articole cu campanii organizate impreuna cu politia, in randul soferilor. De asemenea, reprezentantii WorldStreet vor merge in scoli unde vor incerca sa ii faca pe elevi sa inteleaga, despre urmarile unui accident rutier. Tot in aceasta sectiune vor fi detaliate si initiativele noastre locale.

Echipa WorldStreet va doreste drum intins, fara evenimente, si va asteptam cu initiative si sesizari, care le vom aduce in atentia sefilor de la Politia Rutiera, administratorii drumurilor, ori sefilor municipiului si judetului Iasi.

Email: office@worldstreet.ro

Contact: 0740.568.228

Asociaţia îşi propune reducerea numărului accidentelor rutiere din județul Iași, sensibilizarea opiniei publice și autorităților privind combaterea riscurilor accidentelor rutiere, educația rutieră a participanților la trafic.

Realizarea acestui scop va fi urmărită prin îndeplinirea unor obiective cum ar fi:

  1. Sensibilizarea participanților la trafic în privința urmărilor accidentelor de circulație;
  2. Senzibilizarea autorităților publice privind importanța prevenirii accidentelor rutiere;
  3. Educarea pietonilor și șoferilor privind respectarea legislaţiei rutiere
  4. Colaborarea cu instituțiile statului și alte organisme pentru reducerea numărului accidentelor rutiere dar și reducerea consecințelor asupra victimelor;
  5. Monitorizarea autorităților care se ocupă cu aplicarea legislației rutiere și supravegherea traficului rutier;
  6. Apărarea intereselor morale, juridice și materiale ale victimelor accidentelor rutiere;
  7. Colaborarea cu unitățile de învățământ pentru relizarea și implementarea unor programe de prevenție și educare în domeniul rutier;
  8. Acordarea de consiliere și asistență socială, psihologică, tehnică și juridică, victimelor provenite din accidente de circulație, prin punerea la dispozitie a unui avocat si a unui psiholg.