Despre noi

Asociația pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet” are ca domeniu principal de activitate educaţia şi responsabilizarea rutieră, prevenirea accidentelor și susținerea victimelor accidentelor rutiere din toate punctele de vedere.

Email: office@worldstreet.ro

Domeniul worldstreet.ro apartine Asociatiei pentru Protecția Rutieră „WorldStreet”. Principalul scop al postărilor de pe site sunt de prevenire iar in acest sens, tot ce se posteaza aici, se preteaza acestui principiu. Tot acestui principiu sunt scrise si articolele, fie ca vorbim de fotografii sau filme cu accidente sau razii ale politiei rutiere. Suntem convinsi ca reprezinta un act de prevenire daca persoana care vizualizeaza o imagine cu un accident grav ezita apoi sa calce acceleratia. Pe site nu sunt postate fotografii cu impact dur si nici numele soferilor sau victimelor implicati in evenimente rutiere.

Realizarea acestui scop va fi urmărită prin îndeplinirea unor obiective cum ar fi:

  1. Sensibilizarea participanților la trafic în privința urmărilor accidentelor de circulație;
  2. Senzibilizarea autorităților publice privind importanța prevenirii accidentelor rutiere;
  3. Educarea pietonilor și șoferilor privind respectarea legislaţiei rutiere
  4. Colaborarea cu instituțiile statului și alte organisme pentru reducerea numărului accidentelor rutiere dar și reducerea consecințelor asupra victimelor;
  5. Monitorizarea autorităților care se ocupă cu aplicarea legislației rutiere și supravegherea traficului rutier;
  6. Apărarea intereselor morale, juridice și materiale ale victimelor accidentelor rutiere;
  7. Colaborarea cu toate unitățile de învățământ pentru realizarea și implementarea unor programe de prevenție și educare în domeniul rutier;
  8. Acordarea de consiliere și asistență socială, psihologică, tehnică și juridică, victimelor provenite din accidente de circulație, prin punerea la dispozitie a unui avocat si a unui psiholg.