144 Ieseni au fost Testati Joi Noapte cu Alcoolscopul, Trei Gasiti cu Alcool

0
4058

 

Redam mai jos, comunicatul politiei.

ACŢIUNE PENTRU DEPISTAREA CONDUCĂTORILOR AUTO CARE CONDUC SUB INFLUEŢA ALCOOLULUI

În noaptea de 9 spre 10 martie a.c., poliţiştii dincadrul Biroului Rutier Iaşi împreună cu cei din cadrul Secţiilor 2, 3 şi 4 Poliţie Iaşi au desfăşurat o acţiune pe linia depistării conducătorilor auto care urcă la volan, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au fostefectuate 144 de testări alcoolscopice.

De asemenea, au fost aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale, î n valoare de13.630 lei, dintre care 1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, 15 conducătorilor auto care nu poartă centura de siguranţă pe timpul deplasării cu autoturismele, 6 pentru lipsa documentelor obligatorii, 2 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 5 pentru defecţiuni tehnice ale autoturismelor şi 26 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare, 5 permise de conducere dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi constatată o infracţiune pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Exemple:

Spre exemplu, un tânăr de 26 de ani, a fost depistat sub influenţa băuturilor alcoolice, conducând un autoturism marca Opel pe B-dul Tudor Vladimirescu, din municipiul Iaşi.

În cauză s-a întocmit dosar penaa pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 din Noul Cod Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.