Asociaţia Worldstreet şi Primăria caută soluţii ca ieşenii să nu mai aibă motive să devasteze instalaţiile pentru nevăzători

0
4698

Asociaţia Worldstreet şi Primăria Iaşi caută soluţii ca ieşenii să nu mai aibă motive să devasteze instalaţiile acustice pentru nevăzători

Asociaţia pentru Protecţia Rutieră Worldstreet şi Asociaţia Nevăzătorilor din România au fost chemate ieri la Primăria Iaşi pentru discuţii în ceea ce priveşte amplasarea noilor sisteme la semafoare, destinate persoanelor nevăzătoare.

Reamintim că la începutul lunii aprilie Asociaţia Worldstreet şi Asociaţia Nevăzătorilor au redactat o petiţie pentru reamplasarea acestor sisteme, la finalul implementării Managementului de Trafic, după instalarea noilor semafoare în municipiul Iaşi.

Reprezentanţii Primăriei Iaşi au precizat că este nevoie de achiziţionarea altor sisteme, deoarece cele 40 care au fost cumpărate în 2009 au fost devastate. În acest sens, părţile au discutat despre necesitatea cumpărării unor sisteme care să nu deranjeze foarte tare ieşenii care locuiesc în preajma intersecţiilor în care vor fi amplasate aceste instalaţii.

În perioada următoare, Asociaţia Nevăzătorilor Filiala Iaşi va redacta o listă cu intersecţiile unde vor fi instalate aceste aparate destinate nevăzătorilor.

Reamintim că la Paşcani, în urma petiţiei noastre, reprezentanţii Primăriei au decis achiziţionarea a patru semafoare, cu tot cu sisteme acustice pentru nevăzători. În Paşcani şi împrejurimi locuiesc 500 de nevăzători.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.