Atelier de prim ajutor în caz de accident rutier la Liceul de Mecatronică Nicolina FOTO

0
685

Miercuri, 18 octombrie 2023, Asociația WorldStreet a fost în vizită la Colegiul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Nicolina, împreună cu colegii de la Biroul de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Poliției Iași și SMURD – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Tinerii electroniști au priceput rapid cum se face primul ajutor în caz de accident rutier iar după ce au testat manechinul, au probat și ochelarii Drager care simulează starea de euforie a drogurilor. Elevii au experimentat și ochelarii Drager pentru alcoolemie care simulează variații de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii de la Biroul de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Poliției Iași au explicat elevilor pericolul alcoolului la volan cât și pedepsele cu închisoarea pe care le aplică legea pentru acest tip de infracțiuni. La sfâșitul ”lecției”, elevii au primit în dar câte un odorizant auto cu mesaj de sensibilizare și câte o broșură cu informații despre primul ajutor în caz de accident rutier.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First V” 2023, proiect finanțat de către Primăria Municipiului Iași. Proiectul a fost structurat în acest an pe informarea șoferilor ucraineni aflați în trafic în privința azilului și ocupării unui loc de muncă în România prin distribuirea de pliante în limba ucraineană cât și sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.