Campania pentru montarea Instalatiilor Sonore pentru Nevazatori Continua

0
3932

In cursul zilei de astazi, 3 aprilie, membrii Asociatiei pentru Protectia Rutiera „WorldStreet” au inceput campania de advocacy pentru nevazatorii din Iasi, intitulata „Vrem si noi sa „vedem” Iasul”. Pe site-ul Asociatiei Worldstreet a fost postata prestatia la pian a unei fetite de numai 12 ani, nevazatoare, olimpica in acest domeniu muzical. Scopul campaniei este sa determinam autoritatile din Iasi sa monteze din nou instalatiile de sonorizare, macar la semafoarele din cele mai aglomerate intersectii ale municipiului Iasi, dar si din Targu Frumos, unde invata peste 100 de copii nevazatori, Pascani si Harlau.

Tot astazi, membrii Asociatiei WorldStreet au trimis solicitari catre Primaria Iasi, domnului primar Mihai Chirica, si catre conducerea Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa. Acesta din urma a aceptat si o intalnire cu reprezentantii Asociatiei WorldStreet. Prin aceste solicitari, in numele nevazatorilor din judetul Iasi, rugam autoritatile sa monteze aceste dispozitive, care sunt achizitionate deja, insa se intarzie aplicarea acestei masuri din cauza unor ieseni care s-au declarat deranjati de aceste sisteme sonore, mai ales pe timpul noptii. Tinem sa precizam ca, reprezentantii nevazatorilor au subliniat faptul ca volumul acestor dispozitive poate fi micsorat, pentru a nu deranja iesenii care locuiesc in preajma acestor intersectii.

In municipiul Iasi, reprezentantii Primariei Iasi au precizat saptamana trecuta ca vor monta din nou cele 40 de dizpozitive de sonorizare achizitionate in urma cu cativa ani, la finalizarea implementarii Sistemului de Management de Trafic. Reprezentantii Asociatiei Nevazatorilor din Romania, filiala Iasi au subliniat ca au amintit Primariei Iasi de aceasta promisiune, insa nu au primit raspunsuri clare. „Filiala judeteana Iasi a ANR a fost consultata de catre Primaria Iasi pentru montarea semafoarelor cu dispozitive acustice venind in sprijinul nevazatorilor de a traversa in siguranta intersectiile din oras. Au fost montate aceste semafoare pe bulevardul Pacurari la intersectia cu Aleea Cimitirului Evreiesc, la intersectia de la Moara de Foc, intersectia din zona garii Iasi, Spitalul Spiridon, Tesatura, la trecerea de pietoni de la Minerva, la trecerea de pietoni de la Spitalul de Recuperare Iasi, la trecerea de pietoni de pe bulevardul Stefan cel Mare in zona Primariei si la intersectia din Tudor Vladimirescu. In ceea ce priveste demersurile noastre catre Primaria Iasi va pot spune ca am depus adresa si am primit raspuns ca in momentul in care se termina modernizarea orasului si reparatiile la strazile si bulevardele din oras semafoarele respective vor fi repuse in functiune, ceea ce nu s-a intamplat nici pana la aceasta data.”, ne-a adus in atentie Costel Soldan, presedinte al Filialei judetene a ANR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.