Campania pentru nevazatori. Prefectura a notificat primariile sa monteze instalatii acustice pentru orbi

0
4820

Campania de advocacy pentru instalarea sistemelor acustice pentru nevazatorii din judetul Iasi a ajuns la Prefectura Iasi. In acest sens, reprezentantii Asociatiei WorldStreet au avut o intalnire cu noul prefect al judetului Iasi, Marian Serbescu, care a promis tot sprijinul pentru instalarea sistemelor sonore pentru nevazatori in Targu Frumos (unde invata peste 100 de copii nevazatori), la Pascani (unde traiesc peste 500 de nevazatori), la Harlau, dar si municipiul Iasi, unde locuiesc 1.500 de nevazatori. In municipiul Iasi, nevazatorii asteapta reinstalarea sistemelor sobore la semafoare dupa ce Primaria a implementat Managementul de Trafic, noul sistem de semaforizare.
Noul Prefect al Judetului Iasi a trimis o adresa catre primariile susmentionate cu rugamintea de a intreprinde demersuri pentru instalarea de instalatii acustice pentru nevazatori la cateva semafoare aflate in locuri aglomerate. Redam in continuare demersul facut de Prefectura Iasi.

Catre Primaria Municipiului Iasi, Primaria Municipiului Pascani, Primaria Orasului Targu Frumos, Primaria Orasului Harlau,

Domnule Primar,

Va transmitem alaturat, spre competenta solutionare, petitia adresata de Liceul Special „Moldova” Targu Frumos si Asociatia pentru Protectia Rutiera „WorldStreet”, prin care se solicita in acord cu prevederile Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, instalarea unor sisteme de avertizare sonora prevazute de legislatia specifica, in speta art. 30, alin. 6 al OUG nr. 195/2002, privinde circulatia pe drumurile publice, republicata si actualizata.

Avand in vedere competentele dumneavoastra legale, va rugam sa dispuneti luarea in cel mai scurt timp posibil a masurilor de instalare a dispozitivelor acustice de avertizare a persanelor nevazatoare, pentru a asigura traversarea in siguranta a intersectiilor rutiere din localitatea dumneavoastra.

Asupra masurilor dispuse, va rugam sa informati atat petenta cat si institutia noastra.

CITITI SI

Olimpica Nevazatoare: Rugam Sa Se Reinstaleze Sonorizarea la Semafoare

Multumim mass-media din Iasi pentru Sustinerea Campaniei pentru Nevazatori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.