Iasul a Ramas printre Primele Locuri in Privinta Accidentelor Grave

Atentie sporita in trafic

0
3742

48 DE MORTI SI 411 RANITI GRAV IN ACCIDENTE PRODUSE IN IASI, IN 2016

Iasul ramine pe primele locuri in “topul” judetelor din Romania ca numar de morti in accidente rutiere. In 2016, in judetul Iasi au decedat 48 de persoane in urma producerii a 1.257 de evenimente soldate cu victime. In comparatie, in 2015, si-au pierdut viata 51 de persoane in urma accidentelor rutiere iar alte 423 au fost ranite grav. Diferenta nu este mare.
Ca o paramteza, Iasul s-a situat in ultimii ani pe primul sau al doilea loc din tara ca numar de morti si raniti, iar Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana. De fapt, pentru primul loc, ne “batem” cu Bulgaria. In cele doua tari, in 2015, este un procent de 95 de morti la un milion de locuitori. Marea Britanie are undeva la 55.

Reprezentantii Politiei Rutiere Iasi ne-au comunicat ieri ca anul trecut au dat 76.321 de sanctiuni contraventionale si au ridicat 4.668 de permise de conducere. De asemenea, in acelasi an au retras 826 de certificate de inmatriculare. In acelasi timp, Politia Rutiera Iasi a scos in evidenta si cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere: traversarea neregulamentara de catre pietoni, viteza soferilor neadaptata la conditiile de drum dar si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor.
CE A OMIS SA SPUNA POLITIA? Printre cauzele producerii accidentelor mortale si grave se numara si STAREA PROASTA A DRUMURILOR IN SINE DAR SI A INFRASTRUCTURII DE AVERTIZARE: DRUMURI NEMARCATE SI TRECERI DE PIETONI NEMARCATE (STERSE SAU INVIZIBILE).

Unul dintre accidentele dramatice de anul trecut a avut loc la Letcani. O soferita in virsta de 26 de ani, a adormit la volanul masinii sale Opel, dupa o lunga calatorie. Ea a condus din Franta si dorea sa ajunga la Iasi. La doar cativa kilometri de intrarea in Iasi, la ora 7.40, in dreptul reprezentantei Toyota, spre Letcani, tinara nu a mai rezistat si a adormit la volan. Autoturismul Opel a intrat pe contrasens cu viteza, unde s-a izbit violent, frontal, cu un Seat in care se aflau doi barbati, apoi intr-un Logan si un Toyota. In urma accidentului, tinara de 26 de ani, din Roman, a decedat, iar sotul sau aflat pe scaunul din drepata a suferit o fractura de bazin. Cei doi barbati din Seat au fost raniti usor.
Tinara de 26 de ani era asteptata acasa de un baietel in virsta de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.