Marcajul drumului spre Vânători, pe care a murit studenta de 21 de ani a fost refăcut FOTO

2
5908

 Ca urmare a numeroaselor accidente care au avut loc pe Drumul Naţional 24 care face legătura bulevardului CA Rosetti cu localitatea Vulturi,  Asociaţia Worldstreet a notificat conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să efectueze de urgenţă refacerea marcajului acestui sector de drum.

Ultimul accident care a avut loc pe această porțiune de drum a fost mortal. O tânără în vârstă de 21 de ani și-a pierdut viața zilele trecute, într-o curbă aflată în zona Pensiunii Carolina.

Tot astăzi, conducerea DRDP Iaşi a răspuns că mâine, 8 decembrie 2017, Drumul Naţional 24 va fi refăcut în ceea ce priveşte marcajul.

 RĂSPUNS SOLICITARE

7 decembrie 2017

 În atenţia Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „Worldstreet”

Ca urmare a solicitării dvs. din 07 decembrie 2017, privind refacerea marcajelor rutiere pe DN 24, judeţul Iaşi, pe sectorul de drum cuprins între localităţile Cârlig şi Vulturi (comuna Popricani), DRDP Iaşi este în măsură a vă comunica următoarele:

Licitaţia pentru efectuarea de marcaje rutiere pe drumurile naţionale din judeţul Iaşi este organizată de CNAIR SA, iar de aproximativ doi ani este în faza de soluţionare a contestaţiilor, urmându-şi cursul în instanţă.

În vederea asigurării unor condiţii de trafic în condiţii de siguranţă pe sectorul de drum menţionat, DRDP Iaşi a demarat achiziţia în regim de urgenţă, prin încredinţare directă, a serviciilor de refacere a marcajelor rutiere pe DN 24, de la ieşirea din municipiul Iaşi, până la intersecţia cu DN 24C, pe raza localităţii Vulturi, comuna Popricani, judeţul Iaşi.

Conform planificărilor realizate de comun acord cu prestatorul de servicii, SC Vesta SRL, lucrările vor fi efectuate în ziua de 08 decembrie 2017, funcţie şi de condiţiile meteo.

Mai menţionăm că, la momentul de faţă, la nivelul CNAIR de află în faza de finalizare procedura de achiziţionare a unor utilaje de marcare a carosabilului, urmând ca acestea să fie distribuite, câte unul, pentru fiecare Direcţie Regională de Drumuri şi Poduri din ţară. Iniţiativa are drept scop efectuarea lucrărilor de acest gen în regie proprie, tocmai pe fondul procedurilor birocratice greoaie cauzate de contestaţiile la licitaţii.

Cu aleasă consideraţie,

Ovidiu  Laicu,

Director General Regional DRDP Iaşi

BIROUL DE PRESĂ

Astăzi, 7 decembrie 2017, Asociaţia Worldstreet a notificat Direcţia Regională de Drumuri Iaşi să refacă marcajul pe Drumul Naţional 24, spre Vânători.

În atenţia domnului Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi

     Ca urmare a accidentelor numeroase care au avut loc pe Drumul Naţional 24 care face legătura bulevardului CA Rosetti cu localitatea Vulturi,  Asociaţia Worldstreet notifică conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să efectueze de urgenţă refacerea marcajului acestui sector de drum.

Porţiunea de drum de la ieşirea din Iaşi, către Cârlig şi Vulturi nu a mai fost marcată de mai mulţi ani de zile şi a devenit un pericol real pentru şoferii care tranzitează zona.

Pe timp de noapte, şoferii trebuie să reducă foarte mult regimul de viteză pe acest sector de drum deoarece marginile drumului nu se disting. De asemenea, pe acest sector de drum sunt o serie de curbe periculoase, iar axul drumului trebuie „ghicit” de către participanţii la trafic, mărind foarte mult riscul de a intra pe sensul opus de mers.

Un pericol la fel mare pe acest drum îl constituie ceaţa pe timpul nopţii. Acest fenomen, pe timp de noapte, combinat cu umezeala de pe şosea, creează şoferilor care circulă pe acest drum o senzaţie de orbire şi stres, care pot duce la iminenţa producerii unor accidente rutiere.

        Cu consideraţie,

                                          Asociaţia Worldstreet

CITIŢI ŞI

Impact lateral în accidentul de la Popricani. Cum arată cele două autoturisme FOTO

Worldstreet organizează un Curs de Conduită la Volan

 

 

              

2 COMENTARII

  1. […] Ieri, Asociaţia pentru Protecţia Rutieră „Worldstreet“ a notificat conducerea Di­rec­ţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi să marcheze din nou porţiu­nea de drum, cea existentă fiind abia vizibilă. „Ca urmare a accidentelor numeroase care au avut loc pe DN 24, care face legătura bulevardului CA Rosetti cu localitatea Vulturi, Asociaţia Worldstreet notifică conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi să efectueze de urgenţă refacerea marcajului acestui sector de drum. Porţiunea de drum de la ieşirea din Iaşi, către localităţile Cârlig şi Vulturi, nu a fost marcată de mai mulţi ani de zile şi a devenit un pericol real pentru şoferii care tranzitează zona. Pe timp de noapte, şoferii trebuie să reducă foarte mult regimul de viteză pe acest sector de drum deoarece marginile drumului nu se disting. De asemenea, pe acest sector de drum sunt o serie de curbe periculoase, iar axul drumului trebuie «ghicit» de către participanţii la trafic, mărind foarte mult riscul de a intra pe sensul opus de mers. Un pericol la fel mare pe acest drum îl constituie ceaţa pe timpul nopţii. Acest fenomen, pe timp de noapte, combinat cu umezeala de pe şosea, creează şoferilor care circulă pe acest drum o senzaţie de orbire şi stres, care poate duce la iminenţa producerii unor accidente rutiere“, au scris repre­zentanţii Asociaţiei „Worldstreet“ în solicitarea către DRDP Iaşi. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.