Primele ipoteze ale producerii accidentului din Valea Lupului FOTO

0
4732

Poliţiştii de la Biroul Rutier Iaşi au două ipoteze ale producerii accidentului din dimineaţa zilei de 3 septembrie, şi ambele se bazează pe viteza excesivă. Prima variantă luată în calcul de către poliţiştii de la rutieră, ar fi că şoferul în vârstă de 22 de ani care se afla la volanul BMW-ului seria 5, ar fi adormit la volan. A doua variantă ar fi că şoferul din BMW, din cauza oboselii, din neatenţie a “încălecat” bordura refugiului pietonal aflat pe mijlocul drumului european şi a pierdut controlul volanului. Acesta nu purta centura de siguranță.

În jurul orei 6.20, poliţiştii au stabilit că şoferul din BMW a plecat de la o pensiune, unde a participat la o nuntă, situată vis a vis de Antibiotice. După ce a trecut de sensul giratoriu de la Era Park, spre intrarea în municipiul Iaşi, tânărul a ales să circule pe partea de lângă axul drumului, unde este amplasat separatorul de beton înalt de peste un metru, construit să delimiteze sensurile de mers.

În apropierea reprezentanţei Caremil, separatorul de beton înalt de aproximativ 1,5 metri se întrerupe, fiind amenajat un refugiu pentru pietonii care traversează drumul aglomerat. Acesta este folosit de către localnicii din Valea Lupului să traverseze drumul european pentru a ajunge în staţia de autobuz din zonă. Bordura din beton “se lăţeşte” în stradă, în zona respectivă, cu aproximativ 15 centimetri, iar şoferii neatenţi care circulă prea aproape de axul şoselei, o pot “încăleca”. În acest caz, poliţiştii cred că şoferul BMW-ului, din cazua neatenţiei, a vitezei sau a faptului că ar fi adormit la volan, a “încălecat” aceast refugiu pentru pietoni, a parcurs 10 metri pe aceasta, a dărâmat două balize de semnalizare, apoi a izbit porţiunea parapetului de beton, care a acţionat ca o rampă de lansare. BMW-ul a fost proiectat prin aer, pe sensul opus de mers, unde a izbit frontal o autoutilitară în care se aflau un bărbat de 60 de ani şi un tânăr de 15 ani.

În urma acestui accident, au decedat şoferul care conducea autoturismul BMW cât şi cel din autoutilitară, iar copilul de 15 ani a suferit o fractură de picior.

Polişiştii de la Biroul Rutier Iaşi aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă cei doi şoferi se aflau sub influenţa alcoolului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.