Voluntarii WORLDSTREET au distribuit flyere cu informații ucrainenilor de la Casa de Cultură a Studenților Iași FOTO

0
1201

Joi, o dată la două săptămâni, o asociație civică împarte bunuri utile refugiaților ucraineni fugiți de războiul din țara lor. Întâlnirea are loc la Casa Studenților Iași iar aici vin și persoane în vârstă și copii, împreună cu copiii lor. Astăzi, 31 august, voluntarii Asociației WORLDSTREET au mers și au sprijinit ucrainenii distribuindu-le flyere cu informații prețioase despre dreptul la azil și la un loc de muncă, în România.

Asociația pentru Protecția Rutieră WORLDSTREET și Primăria Iași continua și 2023 proiectul de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a membrilor comunității din municipiul Iași denumit ”Safety First V” 2023. Proiectul a fost inițiat și bugetat începând din anul 2017.

Din anul 2017 și până în 2022, SMURD Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Poliția Rutieră Iași și Asociația WorldStreet am mers în școli unde am avut ca și invitați aproximativ 8.000 de elevi. Ei au participat la acțiunile derulate prin intermediul acestui program de educație civică și prevenție rutieră. De asemenea, în urma Bursei Locurilor de Muncă pentru ucraineni desfășurate anul trecut în vară, am distribuit aproximativ 800 de pliante refugiaților din Ucraina, diferența de pliante fiind distribuită în trafic, împreună cu poliția rutieră.

Dorim ca și în acest an să continuăm activitățile de anul trecut, știindu-se că în municipiul Iași, potrivit informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași trăiesc aproximativ 3.000 de refugiați care au fugit din calea războiului care are loc în prezent în țara vecină. Proiectul se desfășoară în perioada 17 iulie – 15 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.