WorldStreet a lansat la Primăria Iaşi Serviciul HelpLine pentru victimele accidentelor rutiere

0
4501

Asociația pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet” a lansat Serviciul HelpLine WorldStreet destinat victimelor accidentelor rutiere. Acestora le este oferită consiliere psihologică în mod gratuit, 24 de ore din 24.
Persoanele care consideră că au nevoie de acest ajutor din partea psihologilor Asociației WorldStreet pot apela cu încredere numărul de telefon –0745.232.231– pentru a cere ajutor.

Lansarea Serviciului HelpLine WorldStreet a avut loc în cadrul unei conferințe de presă în sala Vasile Pogor a Primăriei Iași, de către psihologul Bianca Adăscăliței, coordonatorul de voluntari Mia Țurcanu și managerul de proiect Andrei Disca.

Serviciul HelpLine WorldStreet este componentă a ”Safety First” – proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a comunității municipiului Iași finanțat de către Primăria Iași prin contractul nr. 82.784/29.07.2019.

Asociația WorldStreet, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași , Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISUJ), cu finanțare de la Primăria Iași, derulează un proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a membrilor comunității din municipiul Iași denumit ”Safety First”.

Proiectul ”Safety First” se derulează pe o perioadă de patru luni calendaristice: august, septembrie, octombrie, și noiembrie. Activitățile se vor derula până la sfârșitul anului deoarece, unii dintre beneficiarii direcți ai proiectului, respectiv elevii de clasa a 11-a și a 12-a, sunt supuși presiunii examenelor de bacalaureat și atestate profesionale. Scopul proiectului îl constituie sensibilizarea, responsabilizarea, și informarea unui număr de cel puțin 10.000 de beneficiari care intră în contact direct cu activitățile desfășurate prin intermediul proiectului, membri ai comunității municipiului Iași de toate vârstele. Obiectivele pe termen scurt și lung sunt reducerea numărului accidentelor rutiere în rândurile pietonilor, șoferilor, bicicliștilor din municipiul Iași.

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Iasi în baza Legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.