Asociaţia Worldstreet cere autorităţilor montarea unei bariere la trecerea peste calea ferată Cozmeşti

0
4504

Domnului Marian ŞERBESCU,

Prefect al Judeţului Iaşi

Asociația pentru Protecția Rutieră Worldstreet are ca domeniu principal de activitate educaţia şi responsabilizarea rutieră, prevenirea accidentelor și susținerea victimelor accidentelor rutiere din toate punctele de vedere.

Prin prezenta vă adresăm rugămintea de a întreprinde demersurile legale pentru montarea unei bariere la pasajul peste calea ferată Muncel – Paşcani, Magistrala 500, în apropiere de localitatea Cozmeşti. În prezent, trecerea peste calea ferată de aici este dotată cu un sistem acustic şi luminos.

Întrucât nivelul de trafic rutier pe Drumul Judeţean 208 înregistrează valori ridicate deoarece face legătura între municipiul Paşcani şi Drumul European E85 iar trenurile care tranzitează zona circulă cu viteză, vă rugăm să luaţi în considerare amplasarea unei bariere la acest pasaj peste calea ferată din zona Muncel.

Dorim să subliniem necesitatea dotării pasajului cu bariere prin faptul că, în acest loc şi-au pierdut viaţa cel puţin şapte oameni, în două accidente rutiere majore. Cel mai grav a avut loc în iunie 2011. În jurul orei 16.50, rapidul Bucureşti – Suceava a lovit un Opel care nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale pasajului iar cei patru oameni din autoturism au murit pe loc. Garnitura de tren a putut fi oprită la peste un kilometru distanţă şi a dat peste cap mersul trenurilor pentru cel puţin trei ore.

Ultimul accident grav a avut loc vineri, în acelaşi loc: trenul interregio 1.752 care circula pe ruta Suceava – Bucureşti a lovit un autoturism al căruit şofer nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase ale pasajului. În urma accidentului au decedat cei doi pasageri din autoturism.

Necesitatea montării unei bariere în pasajul Muncel ar aduce beneficii pe termen lung şi Companiei CFR SA, întrucât ultimul accident a produs avarii atât locomotivei cât şi unui vagon al garniturii de tren.

 

Vă mulțumim.

Cu aleasă considerație,

Președintele Asociației Worldstreet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.