Asociația WORLDSTREET continuă campania de sprijin a refugiaților ucraineni FOTO

0
1760

Astăzi,6 august 2022 am continuat campania de sprijin prin informare a refugiaților ucraineni care trăiesc în Iași. În acest sens, reprezentanții Asociației WORLDSTREET au diseminat pliante cu informații privitoare al dreptul la muncă și dreptul la azil a acestor persoane pentru a-i integra în societatea și comunitatea noastră.

De exemplu, cetăţenii ucraineni care doresc să se angajeze pe teritoriul ţării noastre nu au nevoie de aviz de angajare pentru o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Aceştia trebuie sa se inregistreze la agențiile teritoriale pentru ocuparea fortei de muncă şi au dreptul de a fi angajati in aceleaşi condiţii ca cetăţenii romani.

Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin structurile sale teritoriale, oferă cetăţenilor ucraineni înregistraţi în evidenţele instituției următoarele servicii gratuite: • informarea şi consilierea profesionala – Servicii acordate in mod gratuit persoanelor in cautarea unui loc de muncă, care au ca scop fumizarea de informaţii privind piata muncii si evoluţia ocupațiilor, profilarea si incadrarea in nivelul de ocupabilitate, instruirea in metode si tehnici de cautare a unui loc de muncă si indrumarea pe parcursul procesului de integrare socio-profesională la noul loc de munca • medierea muncii – punerea în legătura a angajatorilor cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, in vederea stabilirii de raporturi de muncă sau de serviciu. Serviciile de mediere se acordă gratuit de pentru persoanele inscrise în baza de date a ANOFM formarea profesională – cresterea si diversificarea competenţelor profesionale in scopul asigurării mobilităţii şi integrării pe piata muncii, se ofera gratuit pentru persoanele inregistrate in baza de date a AJOFM. Accesul la programele de formare profesionala se face in urma activitatii de informare si consiliere profesională sau de mediere. • evaluarea şi recunoasterea competenţelor profesionale obţinute in context nonformal si informal – pentru persoanele care nu detin certificat de competente profesionale, de calificare sau de absolvire pentru anumite competente, ocupație ori calificare si nu au eventuale restrictii medicale. Accesul la serviciile gratuite de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale dobândite pe alte căi decât cele formale se face in urma activitatii de informare si consiliere profesională sau de mediere. • servicii de asistenţă EURES – informare, consiliere şi mediere acordate persoanelor in cautarea unui loc de munca in Uniunea Europeană si Spatiul Economic European. Aceste servicii se acorda gratuit şi constau in: furnizarea de informatii privind piata europeana a muncii; informaţii privind condiţiile de muncă şi de viaţă in statele membre UE si SEE; informatii despre portalul european EURES şi cel naţional; prezentarea locurilor de muncă vacante la nivel european; informaţii despre schemele de mobilitate si alte programe similare de asistenţă şi/sau sprijin financiar european.
Acțiunile Asociației WORLDSTREET sunt activități desfășurate în cadrul proiectului Safety First IV 2022 finanțat de către Primăria Iași prin Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul Școlar Școlar Iași și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.