Asociația WORLDSTREET și Primăria Iași continuă pentru al cincilea an proiectul de educație rutieră în școli FOTO

0
1008

Asociația pentru Protecția Rutieră WORLDSTREET și Primăria Iași continua și 2023 proiectul de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a membrilor comunității din municipiul Iași denumit ”Safety First V” 2023. Proiectul a fost inițiat și bugetat începând din anul 2017.

Din anul 2017 și până în 2022, SMURD Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Poliția Rutieră Iași și Asociația WorldStreet am mers în școli unde am avut ca și invitați aproximativ 8.000 de elevi. Ei au participat la acțiunile derulate prin intermediul acestui program de educație civică și prevenție rutieră. De asemenea, în urma Bursei Locurilor de Muncă pentru ucraineni desfășurate anul trecut în vară, am distribuit aproximativ 800 de pliante refugiaților din Ucraina, diferența de pliante fiind distribuită în trafic, împreună cu poliția rutieră.

Dorim ca și în acest an să continuăm activitățile de anul trecut, știindu-se că în municipiul Iași, potrivit informațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași trăiesc aproximativ 3.000 de refugiați care au fugit din calea războiului care are loc în prezent în țara vecină. Proiectul se desfășoară în perioada 17 iulie – 15 noiembrie.

În zilele de 12 și 13 august, voluntarii Asociației WORLDSTREET au inițiat primele acțiuni din proiect. În acest sens, voluntarii au distribuit în trafic, cetățenilor ucraineni, pliante cu informații relevante despre dreptul la azil și dreptul la muncă. FOTO

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.