Atenție, risc de accidente rutiere! Drumul European către Târgu Frumos este plin de gropi (FOTO)

0
4407

Asociația WorldStreet atrage atenția autorităților că a crescut riscul producerii unor accidente rutiere datorită degradării Drumului European, porțiunea Iași – Roman. Datorită temperaturilor și precipitațiilor, în covorul asfaltic au apărut gropi adânci, care pot lua prin surprindere conducătorii auto.

În atenția Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași

Asociația pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet” atenționează faptul că Drumul European 583 (DN 28) s-a degradat considerabil în urma precipitațiilor din ultimele luni și prezintă risc major de accidente rutiere. Precipitațiile au favorizat deteriorarea considerabilă a părții carosabile în sensul că au apărut numeroase gropi, adânci, care ar putea sta la baza producerii accidentelor rutiere.

În acest sens, vă trimitem un set de fotografii realizate de către reprezentanții Asociației ”WorldStreet” pe acest drum. Până la construirea Autostrăzii A8, vă reamintim că acest drum este singura legătură cu vestul, el fiind cel mai aglomerat, tranzitat și totodată mortal, din județul Iași.

Fotografiile au fost realizate în zona Antibiotice, sensul către Lețcani, la Metro, același sens, la Sârca, sensul opus, și Târgu Frumos. La parcurgerea drumului până la Târgu Frumos, au fost numărate peste 30 de gropi în covorul asfaltic care ar putea pune în pericol viața conducătorilor auto.

În acest sens, vă rugăm să începeți reparațiile la covorul asfaltic atunci când condițiile meteo vor permite,

După cum știți, starea infrastructurii ar trebui mult îmbunătățită deoarece în județul Iași, numărul autovehicuelor a crescut considerabil în anul 2018, cu aproximativ 44.154 de unități. În total, în județul Iași, numărul total al autovehiculelor este în prezent de 222.000 de unități. În aceste condiții, traficul din Iași este mult subdimensionat în comparație cu infrastructura din prezent, lăsată în mare parte ”moștenire” de către regimul comunist.

Vă mulțumim,

                         Asociația pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.