Copii nevăzători din Târgu Frumos vor putea traversa Drumul European, situat lângă școală

0
5621

Elevii nevăzători de la Liceul Special ”Moldova” din Târgu Frumos vor putea traversa Drumul European, care trece pe lângă școala lor, cel puțin pe la o trecere de pietoni de lângă școală. Cei peste 100 de copii care învață aici pentru a se orienta pe întuneric erau practic neajutorați în această privință: singurul sistem de sonorizare instalat la semaforul de la Drumul European era defect de ani buni.

În urma petiției formulate de către reprezentanții Liceului Special ”Moldova” în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Rutieră ”Worldstreet” către Primăria Târgu Frumos și Prefectura Iași, primii ne-au asigurat că problema se va remdia, adică vor înlocui sistemul acustic care permitea nevazatorilor să audă când semaforul se face verde pentru a putea traversa strada. Prefectul Iașului a dat asigurări că se va rezolva. ”Trebuie să ne ținem de această problemă, până se va remedia”, ne-a spus Marian Șerbescu, Prefectul Județului Iași.

Reamintim că însuși directorul școlii de nevăzători și-a pierdut viața încercând să traverseze acest drum, în urmă cu șase ani.

Iată răspunsul reprezentanților Primăriei Târgu Frumos.

”Referitor la petiția Asociației pentru Protecție Rutieră Worldstreet înregistrată cu nr. 724P/12 aprilie 2017 la Instituția Prefectului Iași.

Autoritățile administrației publice locale au respectat legislația în vigoare privind protecția și promovrea drepturilor persoanelor cu handicap și au facilitat accesul persoanelor nevăzătoare prin adaptarea trecerii de pietoni de la Liceul Special ”Moldova”, respectiv au montat sisteme de semnalizare sonoră la această trecere cu trafic intens pe drumul E583 încă din anul 2011.

Ulterior montării dispozitivului de semnalizare sonoră la trecerea de pietoni de la această instituție specială de învățământ, datorită uzurii și intemperiilor, acest sistem s-a defectat din ce în ce mai des, fiind recondiționat în repetate rânduri, fără un rezultat mulțumitor.

Potrivit specialiștilor în domeniu de la SC Senso Light SRL, singura soluție viabilă pentru funcționarea în condiții a sistemului acustic o reprezintă înlocuirea integrală a automatului de comandă.

În aceste condiții, vă precizăm că a fost demarată procedura de achiziîie publică în vederea achiziționării unui nou automat de comandă care va fi înlocuit la trecerea de pietoni de la Liceul Special ”Moldova” din orașul Târgu Frumos.

Vă asigurăm că problema sesizată va fi reglementată fără întârziere.”

 

CITIȚI ȘI

Olimpica Nevazatoare: Rugam Sa Se Reinstaleze Sonorizarea la Semafoare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.