300 de ieşeni cu permise anulate datorită alcoolului le-au recuperat într-un an

0
9654

Legislaţia românească este permisivă cu cei care sunt prinşi băuţi la volan sau comit accidente, apoi li se anulează permisele de conducere. Aceştia le pot recupera, în medie, după un an de zile. Legea le permite să îşi redobândească permisele după un an sau chiar după şase luni, cum este cazul şoferilor care au executat închisoare pentru infracţiunile comise. De exemplu, în anul 2016, în Iaşi au fost 284 de persoane care au cerut dreptul de a se înscrie la examenul de redobândire a permisului de conducere.

Cel cu permisul anulat trebuie să se prezinte la Serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto Iaşi, situat pe bulevardul Primăverii, şi înaintează o cerere pentru a obţine acordul şefului de aici pentru a se înscrie la o şcoală auto. Apoi urmează cursurile de conducere, teoretic şi practic, după care se prezintă la examen. Reprezentanţii instituţiei au precizat că, în ianuarie şi februarie 2017 s-au prezentat 44 de persoane care au cerut redobândirea permisului de conducere. „Anul acesta, în ianuarie şi februarie, am avut 44 de candidaţi la redobândirea permisului de conducere. Aceştia au fost examinaţi. Lor le-au fost anulate permisele de conducere pentru consum de alcool, sau au provocat accidente. După ce şi-au ispăşit pedeapsa, au făcut cerere de reexaminare în vederea redobândirii permisului de conducere. Se pot prezenta la examen după un an, după doi, chiar şi după jumătate de an. De exemplu, cei care au executat o pedeapsă privativă de libertate, se pot prezenta după şase luni la examenul de redobândire. Cei cărora judecătorii le-au dat închisoare cu suspendare, se pot prezenta la redobândirea permisului de conducere după un an de zile. În medie, pe an, sunt cam 300 de persoane care se înscriu pentru redobândirea permisului de conducere”, ne-au comunicat reprezentanţii Serviciului de Permise şi Înmatriculări din Iaşi.

În ultima perioadă, în Iaşi, au avut loc numeroase accidente grave datorită şoferilor care au consumat alcool. De asemenea, lunar, poliţiştii depistează zeci de şoferi băuţi cu alcoolemie ridicată.

CITIŢI ŞI:

Record de soferi bauti: intr-o singura noapte, 16 ieseni au fost depistati cu alcool

UPDATE Ce Alcoolemie avea Avocatul care a Produs Drama de la Granit FOTO

IMAGINI cu Avocatul baut, la Local. In Doua Minute si-a Convins Iubita ca Poate Conduce

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.