Elevii de la Liceul Sturdza au spus nu drogurilor și alcoolului la volan FOTO

0
2275

Polițiștii de la Biroul Prevenire Iași, polițiștii Biroului Rutier Iași și voluntarii Asociației WORLDSTREET au mers la elevii claselor a 11-a și a 12-a de la Grupul Școlar ”Mihail Sturdza” Iași în cadrul proiectului ”Safety First IV” 2022.  La activități au participat Roxana Nechifor – agent șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Claudia Carp – Biroul Rutier Iași. De asemenea, Andrei Dîscă – manager proiectului a prezentat un curs privitor la cauzele producerii accidentelor cu exemple. Cursul interactiv prezentat de către Asociația WORLDSTREET a scos elevii la tablă: tinerii au simțit pe propria piele starea de ebrietate și euforia drogurilor cu ajutorul ochelarilor Drager. Elevii și profesorii prezenți au primit odorizante auto în formă de inimioare pentru sensibilizare cât și broșuri de informare pentru primul ajutor în caz de accident rutier.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First IV” 2022, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul a fost structurat în acest an pe informarea șoferilor ucraineni aflați în trafic în privința azilului și ocupării unui loc de muncă în România prin distribuirea de pliante în limba ucraineană cât și sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.