”Nu urcați doi pe trotinetă și nu mergeți printre mașinile din trafic!”, atenționează poliția rutieră FOTO

0
2027

Astăzi, 4 octombrie, Asociația WorldStreet a fost în vizită la Liceul Teoretic ”Alexandru Ioan Cuza” din Tătărași împreună cu colegii de la Biroul Rutier Iași și SMURD – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Tinerii au priceput rapid cum se face primul ajutor în caz de accident rutier și au testat și ochelarii Drager care simulează beția. Elevii au experimentat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii de la Biroul Rutier au explicat elevilor pericolul trotinetelor electrice, și de ce nu este bine să se urce câte doi pe acestea. La sfârăitul ”lecției”, elevii au primit în dar câte un odorizant auto cu mesaj de sensibilizare și câte o broșură cu informații despre primul ajutor în caz de accident rutier.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First IV” 2022, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul a fost structurat în acest an pe informarea șoferilor ucraineni aflați în trafic în privința azilului și ocupării unui loc de muncă în România prin distribuirea de pliante în limba ucraineană cât și sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.