”În cazul unui accident rutier, evitați să scoateți telefoanele pentru a fotografia victimele”, spun cei de la SMURD Iași FOTO

0
1846

Joi, 6 octombrie, Asociația WorldStreet a fost în vizită la Colegiul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări din Nicolina, împreună cu colegii de la Biroul de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Poliției Iași și SMURD – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. Tinerii au priceput rapid cum se face primul ajutor în caz de accident rutier și au testat și ochelarii Drager care simulează alcoolul. Elevii au experimentat o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat și 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii de la Biroul de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Poliției Iași au explicat elevilor pericolul alcoolului la volan cât și pedepsele cu închisoarea pe care le aplică legea pentru acest tip de infracțiuni. La sfâșitull ”lecției”, elevii au primit în dar câte un odorizant auto cu mesaj de sensibilizare și câte o broșură cu informații despre primul ajutor în caz de accident rutier.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First IV” 2022, proiect finanțat de către Primăria Municipiului Iași. Proiectul a fost structurat în acest an pe informarea șoferilor ucraineni aflați în trafic în privința azilului și ocupării unui loc de muncă în România prin distribuirea de pliante în limba ucraineană cât și sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.