Școala Altfel cu Asociația WorldStreet: accidente tragice din Iași cu șoferi băuți

0
7197

Voluntarii Asociației pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet” și polițiștii Biroului Rutier Iași au fost invitați la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” pentru a vorbi cu elevii de clasa a 12-a, viitori șoferi, despre accidentele rutiere și alcoolul la volan.

Voluntarii WorldStreet au relatat celor 150 de elevi prezenți cazuri de accidente grave (foto, video) produse de către șoferi care au consumat alcool apoi au produs tragedii pe străzi. De asemenea, Ionuț Florin Zaborilă, polițist în cadrul Biroului Rutier Iași, a arătat elevilor prezenți despre pedepsele prevăzute de către Legislație în cazul șoferilor depistați sub influența alcoolului la volan.

Prezentările au suscitat discuții iar elevii au întrebat și despre ajutorul oferit victimelor în momentul în care are loc un accident rutier, despre ce spunem la 112 atunci când sunăm pentru a cere ajutor.

La final, elevii au primit de la reprezentanții Asociației WorldStreet pliante de responsabilizare și câte un odorizant auto de sensibilizare cu mesajul ”Ai grijă cum conduci, iubire, te aștept acasă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.