Beție pe străzile din Iași! Polițiștii au prins 18 șoferi băuți vineri noapte FOTO

1
8207

Acțiunea pentru depistarea șoferilor băuți au început la ora 20 și a fost organizată de către Biroul Rutier Iași, sub coordonarea comisarului șef Gheorghiță Ciobanu. Cei 25 de polițiști de la această structură s-au împărțit în două grupuri care au acționat distinct la nivelul municipiului. Prima grupă a mers în capăt CUG iar a doua, la intersecția dintre străzile Aurel Vlaicu și Metalurgie, unde au mers și voluntarii Asociației pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet”. După un sfert de oră, stațiile de emisie recepție au luat foc: în CUG, a ”căzut” primul șofer băut, alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta avea cu el un bebeluș în vârstă de numai două luni. Un echipaj l-a preluat și l-a transportat la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

După câteva minute, pe strada Vlaicu, un Opel a trecut în viteză printre polițiștii cu mâinile ridicate și s-a făcut nevăzut sub privirile stupefiate ale tuturor. Rapid, doi polițiști au sărit într-o autospecială și au demarat în trombă cu girofarele aprinse după autoturismul Opel. Polițiștii l-au tras pe dreapta după câțiva kilometri și s-au întors cu un bărbat încătușat (FOTO 1). Acesta nu avea permis de conducere și nici nu a avut niciodată.  După câteva întâmplări hazlii cu șoferițe care nu puteau sufla continuu în etilotest, polițiștii de pe strada Vlaicu s-au mutat pe Moara de Vânt, spre Aeroport, unde șoferii testați au fost ”curați”.

FOTO 1. Șoferul în vârstă de 37 de ani nu a avut niciodată permis de conducere.

La ora 1, polițiștii s-au mutat pe Mangeron, malul Bahluiului, zona Facultății de Construcții iar aici au început să curgă ”surprizele”. După 3 minute, polițiștii au oprit un Audi cu numere de Bacău iar când șoferul a coborât geamul, din interior a ieșit un miros greu de alcool. Acesta (FOTO 2) avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. ”Am băut în seara asta doar trei beri. Aseară am comis-o urât, dar acum nu am băut mult”, a spus șoferul în vârstă de 30 de ani. Acesta a rămas fără permis de conducere și s-a ales cu dosar penal.

FOTO 2. Tânărul de 30 de ani cu alcoolemie uriașă.

După alte 10 minute, polițiștii au avut un șoc: dintr-un BMW negru, o femeie blondă nu se putea ridica de pe scaunul șoferului și abia vorbea. Testată, alcooltestul a arătat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. ”Nu puteți să mă amendați pur și simplu? Nu pot merge la spital deoarece am o funcție publică în această țară și nu vreau să mă fac de râs”, a motivat femeia refuzul de a i se preleva probe de sânge.

După cinci minute, polițiștii au mai oprit o Skoda iar în interior mirosea înțepător. Șoferul și pasagerul din Israel, studenți în Iași. În urma percheziției, unuia dintre ei i-a căzut din buzunar o minge mică din staniol, în care polițiștii presupun că se aflau droguri. Testat la sediul Poliției, șoferul (FOTO 4) se afla sub influența drogurilor iar aceștia, cel mai probabil, vor fi expluzați.

FOTO 4. Testarea a arătat că tinerii din Israel erau drogați.

În urma acțiunii de vineri noapte, voluntarii Asociației pentru Protecția Rutieră ”WorldStreet” au diseminat șoferilor opriți în trafic aproximativ 500 de odorizante auto în formă de inimă, cu mesaje de sensibilizare, achiziționate în cadrul proiectului ”Safety First” finanțat de către Primăria Iași. ”Safety First” – proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a comunității municipiului Iași finanțat de către Primăria Iași prin contractul nr. 82.784/29.07.2019.

1 COMENTARIU

  1. Daca legea nu o puteti schimba in ”ANULAREA pe VIATA” a permisului auto celor prinsi sub influenta alcoolului sau al drogurilor indiferent de cit ar fi consumat, macar nu cadeti sub influenta celor ce motiveaza: ”Nu pot merge la spital deoarece am o funcție publică în această țară și nu vreau să mă fac de râs.” Dati-le in presa si pe retelele de socializare numele scrise cu MAJUSCULE, sa vada toata obstea citi INCONSTIENTI circula pe sosele si ce functii detin. N-ar fi rau sa apara si o ”gazeta de perete” in centrul orasului cu acesti nesimtiti ShOFERI (nu conducatori auto) ce-si cheltuie banii pe bautura de nu le mai ramine nimic in a-si cara hoiturile acasa cu un biet taxi. Alcoolul si drogul, sint doua cauze importante ale criminalitatii in Romania! Pina nu le vom inlatura, vom triumfa in rata criminalitatii pe sosele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.