Transportatorii ieșeni atenționează călătorii care pleacă în străinătate: ”Riscați să rămâneți în drum”

0
5399

Vineri, un microbuz s-a izbit violent de un TIR care staţiona regulamentar pe banda de serviciu de pe o autostradă din Italia. Din primele informaţii reiese că şoferul microbuzului cu numere de înmatriculare de Iaşi ar fi fost foarte obosit, după ce condusese multe ore, fără să fie schimbat de un alt şofer, aşa cum obişnuiesc operatorii de transport autorizaţi. În urma accidentului, trei persoane din mi­cro­buz au fost rănite grav, însă se află în afara pericolului vital, fiind internate la spitale din zona Padova.

Autorităţile atrag atenţia că acest tip de transport este făcut în afara legii de către persoane fizice speculând un vid legislativ. Microbuzele care au o capacitate de 8 scaune plus şoferul pot transporta persoane fără să fie autorizate, deoarece nu se consideră că întreprind curse. Doar micro­buzele cu capacitate mai mare au nevoie de autorizare.

Transportatorii ieşeni atrag aten­ţia că, de multe ori, au preluat din gările din Oc­cident persoane care fuseseră date jos pur şi simplu din microbuze, în mijlocul drumului, în urma unor controale realizate de către autoritățile din țările respective.

„De exemplu, poliţia din Italia este tot timpul în căutarea acestor şoferi de micro­buze ilegali. Pasagerii riscă să rămână oriunde în drum. Dacă microbuzul este oprit la Veneţia, iar poliţistul constată că maşina efectuează transport de persoane, îi dă şofe­rului pe loc o amendă de 4.300 de euro şi îi se­chestrează autovehiculul timp de două luni. Ba chiar ne sună şi de la consulatul ro­mân, şi îi preluăm noi. Şoferii noştri de autocare au luat numeroşi pasageri de prin gări, lăsaţi în mijlocul drumului. Aceşti transportatori pirat conduc zile întregi, în timp ce şoferii noştri se schimbă regulat atunci când obosesc, pe drum. Totodată, poliţia din stră­inătate nu ne iartă nici pe noi, transportatorii, care avem toate autorizaţiile în regulă, pentru un singur pachet în plus găsit în autocar ne amendează foarte drastic“, a precizat Marian Iacomi, administratorul firmei de transport Ami Turing, care efectuează curse regulate către Italia.

 

CITIȚI și

Dacă aţi avut accident rutier, cereţi ajutor gratuit psihologilor Worldstreet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.