Haideți să donăm sânge! Victime în accidente rutiere putem deveni chiar noi!

0
5405

Zilnic, în spitalele din Iași ajung victime rezultate în urma accidentelor rutiere. În caz de accidente rutiere majore, spitalele de urgență din Iași nu au suficient sânge. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) au în stoc puține unități de sânge pentru grupele A şi 0, cele mai solicitate. Mai mult, pentru grupa B, Rh negativ, situaţia este la limită. Potrivit reprezentanţilor centrului, situaţia este extrem de complicată.

Din această cauză, pacienţii care nu reprezintă urgenţe medicale şi care trebuie operaţi sunt temporizaţi, amânaţi chiar de mai multe ori pentru aceeaşi intervenţie. ”Victimele rezultate din accidentele rutiere sunt o prioritate la sânge. Avem nevoie stringentă de sânge pentru acest tip de intervenții”, a spus Diana Cimpoeșu, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon Iași.

Pentru a dona sânge, vă puteţi prezenta la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi, situat pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 21, câţiva metri mai sus de Spitalul „Sfântul Spridon“. Programul de lucru cu pu­blicul este de luni până vineri între orele 7.00-11.00. Cei care donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite şi primesc şapte tichete de masă, fiecare în valoare de 9,57 lei, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu, în cazul angajaţilor cu carte de muncă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.