800 de elevi de la Colegiul Madgearu la cursul interactiv de siguranță rutieră a WORLDSTREET

0
1645

Cursul interactiv de siguranță rutieră s-a desfășurat vineri, ”centrul de comandă” aflându-se la Biblioteca Central Universitară (BCU) din zona Fundație. Aici, voluntarii WORLDSTREET au amenajat locația pentru ca reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași să poată avea un contact optim cu elevii Colegiul Economic ”Virgul Madgearu”.

Ramona Nechifor de la Biroul Prevenire Iași a arătat elevilor clipuri de sensibilizare privind alcoolul la volan și a explicat cauzele accidentelor iar formatorul de paramedici, colonelul Ioan Buta le-a explicat cum se realizează primul ajutor în caz de accident rutier cu victime.

La eveniment a participat și directorul colegiului, doamna profesor dr. Laura Maria Carstea.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este structurat pe sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.