”Nu vă urcați băuți la volan! Este posibil să regretați toată viața”- au transmis polițiștii, elevilor de la Liceul ”Miron Costin” FOTO

0
3219

Joi, timp de două ore, Ramona Nechifor de la Biroul Prevenire al Inspectoratului Județean de Poliție Iași, formatorul de paramedici Ioan Buta de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași și voluntarii Asociației WORLDSTREET au explicat elevilor Liceului Teoretic ”Miron Costin” despre consecințele alcoolului la volan, cazuei cu tineri morți în urma accidentelor cauzate de alcool. De asemenea, cei doi au explicat elevilor despre primul ajutor în cazul unui accident rutier.

Cursul interactiv prezentat de către Asociația WORLDSTREET a scos și elevii la tablă: tinerii au simțit pe propria piele starea de ebrietate cu ajutorul ochelarilor Drager, apoi au exersat primul ajutor în caz de accident rutier.

Evenimentul a fost desfășurat cu ajutorul doamnei profesor Monica Liliana Bejan și a directorului liceului, doamna profesor Marnela Hadarag – Necoară.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este structurat pe sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.