”Ca șoferi, să nu scoateți telefoanele să faceți poze atunci când treceți pe lângă un accident rutier”, au recomandat paramedicii, elevilor de la Kogălniceanu FOTO

1
2607

Vineri, timp de două ore, polițiștii Biroului Rutier Iași de la Inspectoratul Județean de Poliție Iași, paramedicii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași și voluntarii Asociației WORLDSTREET au explicat elevilor Liceului Tehnologic ”M. Kogălniceanu” despre consecințele alcoolului la volan, cazuei cu tineri morți în urma accidentelor cauzate de alcool.

Comisarul Brândușa Bosianu din cadrul Biroului Rutier Iași le-a atras atenția elevilor cu privire la numeroasele cazuri de șoferi tineri băuți care au ajuns la închisoare după producerea unor accidente rutiere.

De asemenea, formatorul de paramedici, colonelul Ioan Buta de la ISUJ Iași a atras atenția tinerilor despre măsurile pe care trebuie luate ca șoferi, în cazul unui accident rutier.

Cursul interactiv prezentat de către Asociația WORLDSTREET a scos și elevii la tablă: tinerii au simțit pe propria piele starea de ebrietate cu ajutorul ochelarilor Drager, apoi au exersat primul ajutor în caz de accident rutier.

Evenimentul a fost desfășurat cu ajutorul doamnei profesor Monica Liliana Bejan și a directorului liceului, doamna profesor Marnela Hadarag – Necoară.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este structurat pe sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.