”Cei care se urcă băuți la volan prima oară și nu sunt prinși, se urcă și a doua oară” – Biroul Rutier Iași

0
2915

Elevii claselor a 11-a și a 12-a de la Colegiul Wurmbrand au participat ieri la activitățile interactive derulate de către Asociația WORLDSTREET cu paramedicii ISU Iași și polițiști de la Biroul Rutier Iași. Elevii au fost adunați la atelier de către profesor Camelia Hulubă iar activitățile au fost derulate de către Claudia Carp de la Biroul Rutier Iași și Laura Crâșmariu, paramedic în cadrul ISUJ Iași.

Cursul interactiv prezentat de către Asociația WORLDSTREET a scos și elevii la tablă: tinerii au simțit pe propria piele starea de ebrietate cu ajutorul ochelarilor Drager, apoi au exersat primul ajutor în caz de accident rutier.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este structurat pe sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Elevii au primit la final odorizante auto în formă de inimioare pentru sensibilizare cât și broșuri de informare pentru primul ajutor în caz de accident rutier.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.