”Tinerii trebuie să învețe primul ajutor pentru accidente și le-ar putea folosi și în viața de zi cu zi”- medic SMURD Iași

0
3299

Medicii SMURD Iași, polițiștii de la Biroul Prevenire Iași, polițiștii Biroului Rutier Iași și voluntarii Asociației WORLDSTREET au mers la elevii claselor a 11-a și a 12-a de la Liceul Tehnologic ”Petru Poni” în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021.

În condiții stricte pandemice, la activități au participat dr. George Cătălin Bouroș, din cadrul SMURD Iași, Roxana Nechifor – agent șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași și Claudia Carp – Biroul Rutier Iași.

De asemenea, Andrei Dîscă – manager proiectului a prezentat un curs privitor la cauzele producerii accidentelor cu exemple. Cursul interactiv prezentat de către Asociația WORLDSTREET a scos elevii la tablă: tinerii au simțit pe propria piele starea de ebrietate cu ajutorul ochelarilor Drager, apoi au exersat primul ajutor în caz de accident rutier pe manechinul Costică.

Elevii și profesorii prezenți au primit odorizante auto în formă de inimioare pentru sensibilizare cât și broșuri de informare pentru primul ajutor în caz de accident rutier.

Activitatea a fost posobilă prin intermediul doamnei profesor Valentina Cantea și a directorului Liceului, doamna profesor Consuela Roșu.

Acțiunile se derulează în cadrul proiectului ”Safety First III” 2021, proiect finanțat de către Primăria Iași. Proiectul este structurat pe sensibilizarea și responsabilizarea șoferilor din trafic în privința alcoolului la volan și a vitezei cât și a elevilor claselor a XI și a XII, care au dobândit sau urmează să dobândească permisul de conducere.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Inspectoratul Școlar Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași și Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.