La Târgu Frumos a fost reparat semaforul pentru nevăzători. Promisiuni pentru încă trei la Pașcani :)

0
5796

Campania de advocacy ”Vrem și noi să vedem Iașul” inițiată de Asociația Worldstreet prin care cerem instituțiilor  instalarea sistemelor sonore necesare nevăzătorilor în cele mai mari comunități din județul Iași, a fost primită pozitiv la Pașcani.

Reprezentanții Primăriei Pașcani au precizat că vor instala în curând trei semafoare în municipiu, care vor fi dotate și cu instalații de sonorizare pentru nevăzători. Cele trei sisteme vor ajuta cei 500 de nevăzători care locuiesc în municipiu și localitățile din jur, dar și vârstnicii care au probleme cu vederea.

Pentru susținerea Campaniei ”Vrem și noi să vedem Iașul”, Asociația Worldstreet a cerut ajutor Prefecturii Iași care a trimis adrese primăriilor Iași, Pașcani și Târgu Frumos, prin care s-a cerut montarea acestor sisteme în cele mai aglomerate intersecții.

De asemenea, reprezentanții Asociației Worldstreet au mers la Primăria Pașcani unde au susținut cauza nevăzătorilor, într-o serie de întâlniri avute cu conducerea Primăriei.

Redăm răspunsul oficial al Primăriei Pașcani. ”Către Instituția Prefectului Iași și Asociația pentru Protecția Rutieră Worldstreeet. Având în vedere adresa dumneavoastră adresată Primăriei Municipiului Pașcani, înregistrată cu numărul 5.658 din 20 aprilie 2017, cu privire la instalarea de dispozitive acustice de avertizare a persoanelor nevăzătoare. Vă informăm că municipiul Pașcani are prevăzut în planul de investiții semaforizarea a trei intersecții. Aceste semafoare vor fi prevăzute cu dispozitive acustice de avertizare a persoanelor nevăzătoare în vederea traversării în siguranță a intersecțiilor rutiere. Cu stimă, primar ing. Dumitru Pantzi”, arată reprezentanții Primăriei Pașcani.

În cadrul întrevederilor care au avut loc între reprezentanții Asociației Worldstreet și Primăriei Municipiului Pașcani, a fost discutat și ca volumul sistemelor acustice să fie ajustat astfel încât să nu deranjeze locatarii imobilelor aflate în zona intersecțiilor în care vor fi amplasate vor fi, dar și ca după o anumită oră, acestea să fie oprite, până dimineață.

Pozitiv au răspuns și cei de la Primăria Târgu Frumos, oraș în care studiază peste 100 de elevi cu deficiențe de vedere. Elevii învață să se orienteze pe întuneric la Liceul Special Moldova, instituție pe lângă care trec, pe o parte și de alta, două drumuri intens circulate, printre care și Drumul European. În zona liceului, a fost montat un sistem acustic în urmă cu câțiva ani însă a funționat o perioadă scurtă de timp, apoi s-a defectat. În urma adreselor trimise de către Asociația Worldstreet și Prefectura Iași, reprezentanții Primăriei Târgu Frumos au achiziționat un alt sistem și l-au repus în funcțiune recent.

Campania de advocacy ”Vrem și noi să vedem Iașul” a fost inițiată de Asociația pentru Protecția Rutieră Worldstreet în parteneriat cu Liceul Special Moldova și Asociația Nevăzătorilor din România.

Campania este sprijinită prin furnizarea de carburant, de către Conest Grand Residence

CITIȚI ȘI

Campania pentru nevazatori. Prefectura a notificat primariile sa monteze instalatii acustice pentru orbi

Multumim mass-media din Iasi pentru Sustinerea Campaniei pentru Nevazatori

Olimpica Nevazatoare: Rugam Sa Se Reinstaleze Sonorizarea la Semafoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.