Zece licee și colegii s-au înscris la Atelierul de Conduită Rutieră pentru elevii de a 12-a

0
3885

În calitate de partener al Inspectoratului Școlar Județean Iași, Asociația WorldStreet a participat la consfătuirea județeană a profesorilor coordonatori pentru programe și proiecte educative.

Întâlnirea a avut loc la Liceul Tehnologic “M. Kogălniceanu” din Miroslava.

Reprezentanții Asociației WorldStreet au participat cu un atelier de conduită rutieră pentru elevii de clasa a 12-a, care au luat permisul sau urmează.

Pe lista Asociației s-au înscris 10 licee și colegii care vor primi vizita reprezentanților WorldStreet împreună cu polițiști de la Rutieră și pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași.

Activitățile se derulează în cadrul proiectului “Safety First” derulat de către Asociația WorldStreet, cu finanțare de la Primăria Iași.

”Safety First” este un proiect social de responsabilizare, sensibilizare, informare și deprinderea unor cunoștințe de educație rutieră civică a comunității municipiului Iași finanțat de către Primăria Iași prin contractul nr. 82.784/29.07.2019. Proiectul este derulat de către Asociația WorldStreet, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași , Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISUJ) Iași.

Proiectul ”Safety First” se derulează pe o perioadă de patru luni calendaristice: august, septembrie, octombrie, și noiembrie. Activitățile se vor derula până la sfârșitul anului deoarece, unii dintre beneficiarii direcți ai proiectului, respectiv elevii de clasa a 11-a și a 12-a, sunt supuși presiunii examenelor de bacalaureat și atestate profesionale. Scopul proiectului îl constituie sensibilizarea, responsabilizarea, și informarea unui număr de cel puțin 10.000 de beneficiari care intră în contact direct cu activitățile desfășurate prin intermediul proiectului, membri ai comunității municipiului Iași de toate vârstele. Obiectivele pe termen scurt și lung sunt reducerea numărului accidentelor rutiere în rândurile pietonilor, șoferilor, bicicliștilor din municipiul Iași.

Proiect finanțat de Primăria Municipiului Iasi în baza Legii 350/2005 privind finanțările nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Prin intermediul celor patru activități ale proiectului ”Safety First”, dorim:

a) responsabilizarea a cel puțin 1.200 de elevi de clasa a 11-a și a 12-a, care urmează să ia permisul de conducere, pietoni sau bicicliști prin ateliere de educație rutieră personalizate. De asemenea, 1.200 de broșuri vor fi distribuite elevilor de liceu și colegii cu prezentări ale sfaturilor de prim ajutor în caz de accident rutier;

b) sensibilizarea unui număr de 6.000 de șoferi în privința accidentelor rutiere prin actiuni de răspândirea unor odorizante auto cu mesaje de sensibilizare prin acțiuni ale voluntarilor diurne și nocturne desfășurate la concerte, festivaluri și alte întâlniri ale comunității;

c) înființarea liniei telefonice HelpLine WorldStreet pentru consilierea psihologică gratuită a victimelor accidentelor rutiere;

d) organizarea unui eveniment public pentru sensibilizarea comunității în privința mobilității, a numărului mare de accidente rutiere din Iași. Evenimentul se numește ”Viața are culoare! STOP Accidentelor rutiere!” EDIȚIA III și va presupune lansarea în aer a cel puțin 1.000 de baloane ecologice cu heliu în cadrul unui eveniment public care va avea loc la Palas Iași pe data de 6 octombrie, la ora 15.

Valoarea totală a proiectului este de 34.276 lei, din care suma de 30.848 (90%) reprezintă finanțare din partea Primăriei Iași iar suma de 3.427 adică (10%) este contribuția Asociației WorldStreet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.