Se apropie weekendul? Atunci e Școala de Weekend pentru Educație Rutieră la BCU

0
4977

Unii dintre noi urmează să obțină permisul de conducere, alții și-au îndeplinit deja visul de a avea o mașină!

Însă, cât de responsabil crezi că ești atunci când te urci la volan?

Ce faci în cazul în care în fața privirilor tale are loc un accident? Scoți telefonul mobil și faci fotografii? Sau îți faci curaj să oferi asistență unor victime?

Știi să folosești trusa de prim ajutor auto din portbagaj?

Dar cum să procedezi în cazul în care te trezești captiv în mașina ta, fiind implicat(ă) într-un accident rutier? Unde să ceri ajutor?

Asociația pentru Protecția Rutieră ”Worldstreet” demarează proiectul Școala de Weekend pentru Educație Rutieră pentru cei care urmează să obțină permisul de conducere dar și pentru cei care se simt deja ”șoferi consacrați”.

În cadrul proiectului Școala de Weekend pentru Educație Rutieră, tinerii interesați vor lua contact direct cu salvatorii din trafic: medicii SMURD, pompierii și polițiștii de la Rutieră.

Salvatorii SMURD sunt cei care acordă primul ajutor în cazul unui accident rutier și țin în viață oamenii răniți. De la medicii SMURD vei învăța să acorzi primul ajutor folosind trusa din portbagajul mașinii tale! Tu știi să o folosești? (pentru inițierea tinerilor, Compania Iașisting ne-a pus la dispoziție 20 de truse de prim ajutor auto și un manechin pentru exersarea primului ajutor)

Pompierii sunt cei care salvează oamenii prinși în mașinile impliate în evenimentele rutiere grave. De la ei vei afla cum să rămâi în viață în cazul unui accident rutier sau cum să ajuți alte victime oferind primul ajutor. De exemplu, să suni la 112 și ce anume să spui!

Poliția Rutieră este cea care cercetează cauzele producerii unui accident rutier. De la ei vei afla, de exemplu, ce greșeli frecvente fac șoferii tineri dar și ce simt oamenii care beau alcool și apoi se urcă la volan. Și, evident, cum sunt pedepsiți aceștia.

Înscrie-te la prezentările gratuite care au loc la Biblioteca Central Universitară ”Mihai Eminescu” de la Fundație, începând cu 21 aprilie 2018 organizate de către Asociația Worldstreet.

Înscrierile se pot face trimițând un email la adresa office@worldstreet.ro sau la numărul 0740.568.228.

Vă așteptăm!

Ce își propune proiectul ”Școala de Weekend pentru Educație Rutieră”

Responsabilizarea elevilor de clasa a XI-a și a XII-a din liceele și colegiile Municipiului Iași, viitori conducători auto, în privința conduitei rutiere,  conștientizarea riscurilor accidentelor rutiere, efectele negative ale alcoolului la volan, însușirea de către elevi a informațiilor cu privire la folosirea trusei de prim ajutor auto, cunoștințe privind tehnici de supraviețuire a pasagerilor unui autovehicul în cazul în care devin victime ale unui accident rutier.

Parteneri în cadrul proiectului Școala de Weekend pentru Educație Rutieră:

Inspectoratul Școlar Județean Iași

Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Iaşi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al Judeţului Iaşi

Inspectoratul de Poliție al Județului Iași

Biblioteca Central Universitară ”Mihai Eminescu” Iași

Ziarul de Iași – SC Grupul de Presă Medianet SRL Iaşi

Asociația pentru Protecția Rutieră Worldstreet

Iașisting SA

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.